Японската икономика ще бъде стимулирана с близо 29 млрд. долара

15344
Японската икономика ще бъде стимулирана с близо 29 млрд. долара
Снимка: Getty Images/ Guliver

Японското правителство, оглавявано от премиера Шиндзао Абе, прие пакет от мерки за стимулиране на икономиката на стойност.

Той е на стойност 3,5 трилиона йени или близо 29 милиарда долара. Информацията се посочва в разпространена днес декларация на правителството, цитирана от световните агенции.

Шиндзо Абе отново е премиер на Япония

Очаквано японският премиер Шиндзо Абе отново застана начело на изпълнителната власт в Страната на изгряващото слънце. Гласуването бе п...

Близо една трета от тези пари ще бъдат в подкрепа на потребителите, а също и на малкия и среден бизнес, който среща трудности заради вдигането на японския ДДС и спада на курса на йената спрямо долара. Останалите средства ще бъдат използвани за предотвратяване на природни бедствия и възстановяване на районите, пострадали от ударите на стихията, информира БТА.

Част от финансовото подпомагане е предназначена за производителите на ориз в североизточния район на Тохоку. Той пострада от земетресението и последвалата го вълна цунами през март 2011 година.

Очаква се, че този пакет от мерки да позволи на Япония през идната година да увеличи брутния си вътрешен продукт (БВП) с 0,7 процента. От април тази година ДДС в страната бе повишен от 5 до 8%, което доведе до свиване на вътрешното търсене и спад на БВП на страната с 1,9 на сто на годишна основа през третото тримесечие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com