Израел не възнамерява да преговаря с "Хамас"

14791
Израел не възнамерява да преговаря с "Хамас"
Снимка: Getty Images / Guliver

Израел не възнамерява да преговаря с ислямисткото движение „Хамас”, заяви Олга Слов, заместник-ръководител на дипломатическата мисия на посолството на Израел в Русия, цитирана от РИА Новости.

„Хамас” е терористична организация. Няма да бъде възможно да преговаряме с нея. Надяваме се, че може да бъде постигнато примирие”, заяви Слов.

Перес напусна израелското президентство

Шимон Перес напусна израелското президентство в четвъртък с гореща пледоария за войната, която се води в Газа срещу ислямистите от &bdq...

Той допълни, че "Хамас" използва болниците и училищата за складиране и съхранение на ракетни установки.

„Имаме информация, че "Хамас" използва болници и училища като бази за съхранение на оръжие и ракетни установки”, заяви Слов.

Тази сутрин лидерът на "Хамас" Халед Мешаал заяви, че палестинската групировка желае да сключи примирие с Израел възможно най-скоро, предаде ВВС.

""Хамас" би искала да сключи примирие с Израел възможно най-скоро. Но за тази цел Израел трябва да свали блокадата от Ивицата Газа. Газа заприлича на един голям затвор, след като Израел и Египет ни наложиха блокада”, заяви Халед Мешаал.

Израелски удар над училище в Газа погуби и служители на ООН

Израелски удар над управлявано от ООН училище в Ивицата Газа е погубил служители на международната организация. Това съобщи генералният...

Мешаал също така призова ООН, Великобритания и САЩ да се вслушат в исканията на жителите на Ивицата Газа.

По-рано "Хамас" посочиха като свои условия за прекратяването на бойните действия отварянето на граничния с Египет контролно-пропускателен пункт Рафах и освобождаването на палестински затворници.

В коментар на изявлението на Халед Мешаал, говорителят на правителството на Израел Марк Регев заяви, че „лидерът на "Хамас" живее в Катар, тъне в разкош и малко го интересува колко души загиват в Ивицата Газа”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com