Изчезването, озадачило света

80651
Изчезването, озадачило света
Снимка: Getty Images / Guliver

Издирването на изчезналия малайзийски пътнически самолет се разшири и вече покрива обширна територия от Югоизточна Азия – от Южнокитайско море до териториалните води на Индия. Но властите все още са далеч от това, да дадат обяснение какво се е случило със самолета или 239-те души на борда му.

Виетнам за кратко ограничи операциите по издирването във водите край своите южни брегове, заради получени оскъдна и объркваща информация от Малайзия относно накъде може самолетът да е летял след загубата на контакт с въздушния контрол.

Индия и Япония се включиха в търсенето на изчезналия самолет

Япония и Индия са се включили в търсенето на изчезналия самолет на малайзиските авиолинии, в районите за издирване са включени части от...

По-късно Ханой каза, че издирването, продължаващо пети ден, отново е на пълни обороти и дори започва такова и на сушата.

Морето около индийските острови Андаман и Никобар също се претърсва за следи от изчезналия самолет.

„Ние разширяваме търсенето на изток от предполагаемия маршрут на полета и същи и на сушата”, каза генерал-лейтенант Во Ван Туан, заместник-началник на Генералния щаб на виетнамската армия и говорител на издирвателната група.

Объркването за това къде да се търси само допълва една от най-озадачаващите мистерии в историята на модерната авиация, и удължава мъчителното чакане на стотиците родини на изчезналите.

Десетки кораби и самолети издирват изчезналия самолет на "Малайзия Еърлайнс"

Цели 42 кораба и 35 самолета участват в издирването на изчезналия преди три дни самолет на "Малайзия Еърлайнс" - Боинг 777-200. &bdquo...

Полет MH370 изчезна от радарите час след излитането си от Куала Лумпур за Пекин рано сутринта в събота, при ясно нощно небе и без подозрения за механични проблеми.

Десетки кораби и самолети вече претърсиха десетки хиляди квадратни мили от Малайзия и териториалните води по двете й крайбрежия без да открият и следа от Боинг 777.

В допълнение към чувството за безсилие и несигурност, армията на Малайзия съобщи, че самолетът може и да е обърнал курса си спрямо първоначалния си маршрут, но последваха противоречащи изявления и информации за това, колко далеч и в коя посока може да е летял след загубата на контакт.

Ройтерс

Изчезналият самолет се разпаднал във въздуха?

Властите, разследващи изчезването на малайзийския авиолайнер с 239 души на борда, са се фокусирали върху версията за разпадане на маш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com