Изчезналият самолет се разпаднал във въздуха?

51519
Изчезналият самолет се разпаднал във въздуха?
Снимка: Getty Images / Guliver

Властите, разследващи изчезването на малайзийския авиолайнер с 239 души на борда, са се фокусирали върху версията за разпадане на машината по време на полета, предаде "Ройтерс".

Същевременно издирванията на „Боинг 777" на Малайзийските авиолинии, който е в неизвестност вече над 48 часа, не дават никакви резултати, съобщи официален малайзийски представител.

„За съжаление не открихме никакви отломки от самолета, нито пък самия самолет", каза директорът на малайзийската гражданска авиация Абдул Рахман.

„Виетнамски самолет забеляза в неделя вечерта отломки край южното крайбрежие, но нямаме потвърждение и за това", добави той.

"Фактът, че не сме открили останки, подсказва, че той се е разпаднал на височина над 10 хиляди метра", казал служител, участващ в разследването. „Ако самолетът беше паднал цял от такава височина, разбивайки се от досега с водата, трябваше да има достатъчно количество отломки", допълва той.

Според източниците пилотът бил отлично запознат с устройството на „Боинг 777" и е невъзможно той да носи вина за изчезването на самолета.

Интерпол съобщи вчера, че най-малко двама от пътниците на изчезналия малайзийски самолет са били с откраднати паспорти, фигуриращи в базата данни на международната полиция. Американски и европейски служители от сигурността казват обаче, че няма доказателства за терористичен акт и че може да има и друго обяснение за използването на откраднатите паспорти.

САЩ съобщиха, че не са изпращали агенти на ФБР в Куала Лумпур за подпомагане на разследването, тъй като не са получавали искане за това от властите в Малайзия.

Самолетът на малайзийските авиолинии изчезна по време на полет между Куала Лумпур и Пекин в събота в ранните часове.

 

Виетнамски спасители откриха останки от изчезналия малайзийски самолет

Виетнамски спасители са открили в претърсваната зона в Южнокитайско море останки от изчезналия Боинг 777-200 на малайзийските авиолинии...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com