"Ислямска държава" заплашва да екзекутира двама заложници

15329
"Ислямска държава" заплашва да екзекутира двама заложници

Джихадистката групировка "Ислямска държава" заплаши да убие японски журналист и йордански пилот след 24 часа. До това положение ще стигне, ако Йордания не освободи осъдената на смърт Саджида ал-Ришауи.

Видеоклип, качен в джихадистки сайт, показва кадър на японския заложник Кенджи Гото, държащ снимка на заловения йордански пилот Мааз ал-Касасбех. 

"Ислямска държава" призовава за джихад

Фундаменталистката групировка "Ислямска държава" призова мюсюлманите да извършат нови атаки след нападенията срещу френското списани ...

Глас - вероятно на Гото, предупреждава, че Йордания пречи на освобождаването на японския журналист, като бави освобождаването на Саджида ал-Ришауи. Тя е осъдена на смърт атентаторка-камикадзе, пише AFP.

Заявлението гласи, че Гото и Касасбех ще бъдат убити след 24 часа, ако ал-Ришауи не бъде освободена и призовава японското правителство да притисне Йордания.

Заявлението бе разпространено след пуснатия видеоклип от миналата седмица, в който групировката твърди, че е обезглавила другия японец - Харуна Юкава.

Освен това ИД се заканва, че Гото е следващият, ако ал Ришауи не бъде освободена. Тя е била осъдена на смърт от йордански съд през септември 2006 във връзка с три бомбени нападения срещу хотели в Аман, при които са загинали 60 души.

Потвърдиха екзекуцията на японски заложник на "Ислямска държава"

Радиостанция "Ислямска държава" потвърди в Интернет екзекуцията на единия от японските заложници - Харун Юкава. "Групировката "Ислямск...

За освобождаване на йорданския пилот не се споменава и дума. Дори и ал Ришауи да бъде освободена, отбелязва CNN.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com