"Ислямска държава" раздава щедри социални помощи на "поданиците" си

7394
"Ислямска държава" раздава щедри социални помощи на "поданиците" си

Като всяка друга страна, и "Ислямска държава" се грижи за "поданиците" си, като предоставя на членовете на радикалната организация различни социални привилегии, пише британският вестник The Daily Express.

Фанатичните ислямисти са подпомагани финансово от терористичната групировка в редица ситуации, като например сключването на брак или раждането на дете. Бонусите са част от щедра социална система, която има за цел не само да подсигури живота на членовете на "Ислямска държава", но и да действа стимулиращо за привличането на бойци от Европа, Азия и Съединените щати.

Иракският премиер: ИД действа на войниците като ядрена бомба

До дни ще си върнем град Рамади, който падна в ръцете на „Ислямска държава“. Това каза ираксият министър-председател Хайдер...

Джихадистите-младоженци получават финансиране за медения си месец, а всяка двойка, която допринесе за създаването на ново поколение екстремисти, получава по 250 лири за новородено дете. На ислямистите се полага месечна помощ в размер до 30 лири, предназначена за "забавление", и хранителни продукти на стойност 40 лири.

Тази своеобразна социална система се обезпечава от "кървави пари", заработени чрез обири, убийства, отвличания и продажба на човешки органи, антики и наркотици, припомнят от изданието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com