Ислямска държава планирала "ядрено цунами" – най-голямото религиозно прочистване

20545
Ислямска държава планирала "ядрено цунами" – най-голямото религиозно прочистване

След като успял да се внедри за 10 дни в редиците на "Ислямска държава", известен журналист разкрил, че терористите планират "най-голямото религиозно прочистване в историята", пише israelnationalnews.com.

Ветеранът на немската журналистика Юрген Тоденхофер, който първи успял да получи достъп като внедрен репортер в "Ислямска държава", е установил, че терористичната групировка планира да извърши ядрени нападения по цял свят, допълва Daily Express.

Франция извърши първите въздушни удари срещу "Ислямска държава"

Франция извърши първите въздушни удари в Сирия, съобщават световните агенции, предаде БГНЕС. От Елисейския дворец уточниха, че ударит...

Преди да се върне към журналистиката през 2000 година, Тоденхофер е бил депутат от Хринстияндемократическата партия на канцлера Ангела Меркел. Той бил под наблюдение по време на визитата си при "джихадиста Джон Ленън", терорист на "Ислямска държава" на име Мохамед Емвази, получил известност поради ужасните видеа с обезглавявания на хора.

Според журналиста Западът не е готов да се бори с "Ислямска държава". Той пише, че терористите планират да убият няколкостотин милиона души и че на Запад силно се подценява силата на терористичната организация.

Джихадистите възнамерявали да получат достъп до ядрено оръжие, казва Тоденхофер, и съществувала група, която готви "ядрено цунами – най-голямото религиозно прочистване в историята".

Говорейки за степента на власт на "Ислямска държава", Тоденхофер отбелязва, че "те в момента контролират по-голяма по размер земя, отколкото Великобритания, и режимът се поддържа с почти възторжен ентусиазъм, "какъвто никога преди не съм виждал в зони на военни действия". Всеки ден пристигат стотици нови бойци от цял свят".

Изграждат център за борба с „Ислямска държава” в Багдад

Руските, сирийските и иранските военни са организирали в Багдад координационен център, който поставя началото на сътрудничество с шиити...

"Те се явяват най-жестокият и опасен враг, когото някога съм виждал в живота си. Не виждам такива, които имат реален шанс да ги спрат. Само арабите могат да спрат "Ислямска държава". Върнах се много песимистично настроен", споделя Тоденхофер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com