„Ислямска държава” екзекутира 112 свои бойци в Мосул

5017
„Ислямска държава” екзекутира 112 свои бойци в Мосул

Терористичната групировка „Ислямска държава” екзекутира в Мосул 112 свои бойци, съобщи днес иранският телевизионен канал „Прес ти ви”.

„Терористите от ДАИШ убиха в Мосул свои другари, които планирали преврат в групировката с цел сваляне на лидера ѝ”, каза по телевизията прессекретарят на Демократическата партия на Кюрдистан Саид Мамузини, посочва bTV.

ФБР призова търговците на антики да бъдат бдителни за ценности, откраднати от ИДИЛ

Бони Магнес-Гардинър, директор на програмата за предотвратяване на кражби на произведения на изкуството към ФБР, призова колекционерите...

112 терористи били разстреляни близо до затвор в Мосул, столицата на северната иракска провинция Ниневия. Сред екзекутираните имало 18 командири от „Ислямска държава”.

Планиралите преврат бойци възнамерявали да убият самопровъзгласилия се губернатор на Мосул Абу Абдул Маджид Афар, да завземат властта в Ниневия и да обявят война на „Ислямска държава”, чието командване се установи в Ракка, допълва „Прес ти ви”.

Екстремистите от групировката са пленили няколко десетки жители на Мосул. Те са взети като заложници, докато роднините им, които са на поклонение в Саудитска Арабия, не се върнат обратно в Ирак, съобщава иранският телевизионен канал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com