"Ислямска държава" е екзекутирала 100-ма чуждестранни бойци

18498
"Ислямска държава" е екзекутирала 100-ма чуждестранни бойци

Джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД) е екзекутирала 100 чуждестранни бойци. Те се опитали се да напуснат сирийския град Рака.

Информацията е съобщил за в. FT противник на сирийския режим и на ИД. Активистът, пожелал анонимност, твърди, че е проверил данните за екзекуциите на тези сто чуждестранни джихадисти.

"Ислямска държава" завладя голям град в Ирак

Членове на радикалната джихадистка групировка „Ислямска държава” са нападнали град в западната иракска провинция Анбар, пр...

Според членове на ИД в Рака създадена е военна полиция, която да се занимава с чуждестранните бойци, опитващи се да дезертират от боевете. Извършени били десетки обиски на бойци и също толкова арести, информира AFP.

В средата на октомври британският печат писа, че петима британци, трима французи, двама германци и двама белгийци, които искали да се върнат в страните си, след като се оплакали, че се бият срещу бунтовниците, а не срещу силите на режима на Башар Асад, били пленени от ИД.

От началото на кампанията за въздушни удари на коалицията начело със САЩ джихадистката група е претърпяла големи загуби.

Само за 40 дни през октомври-ноември при близо 2000 въздушни атаки са били убити повече от 500 джихадисти, информира БГНЕС.

Арестуваха една от съпругите на лидера на "Ислямска държава"

Ливанската армия арестува съпругата и една от дъщерите на лидера на джихадистката групировка "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади. Дв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com