Иракското правителство разработи план за защита на Багдад от джихадистите

11892
Иракското правителство разработи план за защита на Багдад от джихадистите
Снимка: Getty Images/Guliver

Иракското правителство обяви днес, че е разработило план за сигурност за защита на Багдад от джихадистко нападение, предвид бързото напредване на екстремистите към столицата, след като завзеха множество територии. "Разработихме нов план за защита на Багдад", каза за Франс прес говорителят на иракското вътрешно министерство генерал Саад Маан, предаде БТА.

"Става дума за извънредна ситуация и всяко отпускане ще даде възможност на врага да се опита да атакува столицата. Трябва да бъдем готови", допълни той, уточнявайки, че планът предвижда разполагане на многочислени сили за сигурност.

Ислямистите в Ирак превзеха още два града

Военизираните ислямисти в Ирак превзеха още два града, с което разшириха контрола си в страната по пътя към столицата Багдад. Сунитскит...

Цивилните жертви в резултат на нападението на сунитски ислямистки бойци в Мосул тази седмица вероятно са около 100, каза говорителят на Върховния комисар на ООН за правата на човека Нави Пилай Рупърт Колвил, цитиран от Ройтерс.

В цялата северна част на Ирак, където сунитите са в настъпление, вероятно има близо 1000 ранени. Колвил допълни, че неговата служба е получила сведения за екзекуция на 17 цивилни граждани, работещи в полицията и на един служител на съда.

Четири жени са се самоубили, след като са били изнасилени. 16 йордански граждани са били отвлечени, а затворниците, освободени от бунтовниците, са тръгнали да търсят възмездие от онези, които смятат за виновни за задържането си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com