Ирак нанесе първи въздушни удари на „Ислямска държава”

4670
Ирак нанесе първи въздушни удари на „Ислямска държава”
Снимка: Gettyimages.com

Ирак нанесе въздушни удари върху цели на „Ислямска държава”. При атаките е използвана разузнавателна информация от център за обмен на данни, създаден от Русия, Сирия, Иран и Ирак в края на септември, съобщи ръководителят на комисията по отбрана и сигурност в Багдад.

Хаким ал Замили, водещ шиитски политик, коментира пред Ройтерс, че центърът работи едва от около седмица. Постоянният екип включва по шест представители от всяка от страните, информира bTV.

Изграждат център за борба с „Ислямска държава” в Багдад

Руските, сирийските и иранските военни са организирали в Багдад координационен център, който поставя началото на сътрудничество с шиити...

Нови руски удари в Сирия

По-рано днес руски самолети са унищожили резервоар с боеприпаси и оборудване на ИДИЛ в сирийската провинция Хама и Алепо, заяви говорителят на министерство на отбраната в Москва генерал-майор Игор Конашенков.

„В района на Ел Латамна в провинция Хама е унищожен бункер, в който се намирал склад за боеприпаси на групировката. След удар на бомбардировач Су-34 подземната структура е била напълно разрушена”, каза той.

В провинция Алепо са унищожени камион с гориво, три камиона с боеприпаси и две ескортни превозни средства, оборудвани с картечници.

Ирак бавно настъпва срещу "Ислямска държава"

Десетки иракски войници бяха убити при сблъсъци с отрядите на „Ислямска държава” в провинция Анбар, където правителствените...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com