Имам узакони сексуалния джихад и изнасилванията

38009
Имам узакони сексуалния джихад и изнасилванията

Влиятелният саудитски имам Мохамед ал-Арифи издаде специална фетва, която има за цел да облекчи живота на джихадистите в Сирия и да реши техните сексуални проблеми, пише "МИГнюз".

Според Арифи, воините на исляма в близкоизточната страна са лишени от земни удоволствия вече повече от една година. За да облекчи тяхното положение, той официално разреши краткосрочните бракове, наречени "джаваз мутаа".

И мюсюлманите на Острова срещу гей бракове

Лидерите на мюсюлманската общност във Великобритания поискаха вероизповеданието да се ползва от същите изключения като Англиканската ...

Фатвата разрешава на джихадистите да сключат брак с една жена за "ограничен период" от време - например няколко часа, след което могат да се разведат, за да дойде ред на нов джихадист. На тези жени и девойки, които откликнат на неговия призив, той обещава място в рая за изпълнение на дългът си към джихада.

За сключване на "краткосрочен брак" е достатъчно да се изпълнят три условия: девойките трябва да бъдат на не повече от 14 години, те са длъжни да ходят изцяло облечени в "мюсюлмански одежди" и бракът трябва да бъде сключен пред религиозен служител, предаде КРОСС.

В същото време обаче, тази фетва предизвика многобройни реакции сред обществеността. Няколко имами веднага реагираха, изтъквайки, че по този начин Арифи просто узаконява изнасилванията над жертвите по време на воения конфликт.

Редактор: Десислава Ушатова

Правят сериал за пророка Мохамед за $1 млрд.

Един милиард долара ще бъде бюджетът на поредица от 8 пълнометражни филма, посветени на пророка Мохамед, съобщи катарската компания "...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com