Ихсаноглу: Предизборната кампания беше нечестна

15682
Ихсаноглу: Предизборната кампания беше нечестна
Снимка: Getty Images/Guliver

Основният опонент на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган Екмеледин Ихсаноглу разкритикува "нечестната" и "непропорционална" предизборна кампания за президентските избори, но допълни, че все още вярва в победата, предаде БГНЕС.

Ихсанохлу, който е бивш генерален секретар на Организацията "Ислямска конференция", заяви, че разчита "мълчаливите маси" да се надигнат и да гласуват за него. "Това беше нечестна, непропорционална кампания, но съм уверен в здравия разум на страната ни", заяви Ихсаноглу, след като гласува в Истанбул.

Ердоган, който се очаква да спечели изборите още на първи тур, води много по-добре финансирана кампания, отколкото опонентите му с много повече телевизионни и улични реклами. "Днес гласът на мълчаливите маси ще бъде чут и ние ще спечелим лесно на първи тур", уверен е Ихсаноглу.

Той допълни, че е важно изборите да бъдат прозрачни и честни, въпреки че напрежението в Турция все още е високо след кървавите протести през 2013 г. "В противен случай ще има огромна криза на демокрацията в Турция, а нашата страна не се нуждае от това", каза Ихсаноглу.

"Има кризи навсякъде и напрежението вече е високо. Изборите са добра възможност нашето общество да се отърве от поляризацията и напрежението", смята той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com