ИД са екзекутирали над 1400 цивилни за 5 месеца

21796
ИД са екзекутирали над 1400 цивилни за 5 месеца

Джихадистите от "Ислямска държава" (ИД) са екзекутирали близо 1500 души в Сирия за пет месеца, откакто организацията обяви установяването на "халифат".

"Сирийският център за наблюдение на човешките права е документирала екзекуцията на 1429 души, откакто ИД обяви своя "халифат" през юни", съобщи директорът на организацията Рами Абдел Рахман. Мнозинството от жертвите на ИД в Сирия са били цивилни, пише АФП.

ИД обезглавила още един американец

Джихадистите от "Ислямска държава" твърдят, че са екзекутирали американски хуманитарен работник на име Питър Касиг. Те го обезглавили к...

От общия брой обезглавени или застреляни хора при масови убийства от ИД 879 са били цивилни, около 700 от които членове на племето Шаитат. Сунитските мюсюлмани от племето от източната провинция Деир Езор се надигнаха срещу джихадистката групировка в средата на 2014 г.

Други 63 от загиналите били членове на други бунтовнически групи или на джихадистката групировка Фронт Ал Нусра, която се бори срещу ИД в северната и източната част на Сирия, информира БГНЕС.

"Други 483 загинали са били войници на режима, а други четирима – членове на ИД", обвинени в корупция или други предполагаеми нарушения, каза още Рахман.

ИД е екзекутирал много войници, верни на президента Башар Асад в последните месеци, след като завзели позиции на режима в Централна и Северна Сирия.

В Париж действа звено на ИД с численост 200 души?

Звено на радикалната групировка "Ислямска държава" действа във френската столица Париж, заяви иракският заместник-вътрешен министър А...

Мнозина били обезглавени, а телата им били показани на обществени площади, "за да предизвикат ужас сред цивилните и други групи, които може да решат да се борят срещу тях", заяви Абдел Рахман. "Другата цел на екзекуциите на ИД е да тероризира международната общност и в същото време да привлича нови джихадисти в редиците си", допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com