И сестрата на Ким Чен-ун влезе във властта

11886
И сестрата на Ким Чен-ун влезе във властта

По-малката сестра на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун е заела висш пост в комунистическата партия. Това съобщиха държавните медии, цитирани от BBC.

Смята се, че Ким Йо-джон е в средата на 20-те си години. Тя вече е заместник-началник на отдел на Централния комитет на партията. Младата жена бе видяна публично за първи път на погребението на баща си през 2011 г.

Да избягаш от Северна Корея

В Северна Корея бил надзирател - пазил политическите затворници в наказателните трудови лагери. Преди 20 години обаче Ан Мьон-чол успя...

Ким Чен-ун и Ким Йо-джон са деца на покойния Ким Ир-сен от четвъртата му съпруга. Смята се, че и двамата са учили в същото училище в Швейцария, в което е учил и по-големият им брат Ким Джон-чхол. За него не се знае дали играе някаква роля в управлението.

Ким Чен-ун е трето поколение лидер на Северна Корея. До неотдаван леля му също играеше водеща роля във властта, но изчезна безследно след екзекуцията на съпруга ѝ, обвинен в държавна измяна.

В началото на есента Ким Чен-ун изчезна от публичното пространство, което породи слухове, че в страната може би е извършен държавен преврат. Официалното обяснение за отсъствието му бе, че има здравословни проблеми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com