"Хизбула" осъди турските удари срещу ПКК

8521
"Хизбула" осъди турските удари срещу ПКК

Турските атаки срещу ПКК и Революционния фронт за народно освобождение (РФНО) са опит от стана на Турция да отслаби силите, сражаващи се срещу „Ислямска държава“, заяви лидерът на „Хизбула“ Хасан Насрала, предаде Rudav.

„В опит да защити ИДИЛ Турция се насочи срещу бойците на ПКК и РФНО . Аз не се съмнявам, че Турция е помагала на „Ислямска държава“ и е предоставяла убежище на джихадистите. Илюзия е от страна на правителствата на Турция, Саудитска Арабия и САЩ, че могат да контролират такава групировка“, заяви Насрала.

Столтенберг: Турция не е искала военна помощ от НАТО

Турция не е поискала военна помощ от НАТО за своите кампании срещу "Ислямска държава" и Кюрдската работническа партия (ПКК). Това с...

В същото време стана ясно, че САЩ и Турция са се споразумели да работят заедно за изтласкването на „Ислямска държава“ от Северна Сирия, съобщава AFP, позовавайки се на високопоставен американски представител.

„Целта е да създадем свободна от ИДИЛ зона е да обезпечим по-голямата сигурност в протежение на турско-сирийската граница“, заяви източникът.

Неговите думи идват след седмица на насилие, за което турските власти обвиняват както кюрдската ПКК, така и „Ислямска държава“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com