Горбачов: САЩ тласкат Русия към нова Студена война

21316
Горбачов: САЩ тласкат Русия към нова Студена война

САЩ тласкат Русия към нова Студена война, която обаче много бързо може да се превърне в реална. Това заяви последният съветски лидер и единствен президент на вече не съществуващия Съветски съюз Михаил Горбачов.

"За съжаление не мога да кажа със сигурност, че тази Студена война няма да доведе до "гореща" такава", каза той в интервю за агенция "Интерфакс", предаде БГНЕС.

В своят последен коментар бившият съветски лидер разкритикува Запада и заради налагането на санкции срещу Русия. "Всичко, което се чува, е свързано само със санкции срещу Русия от Америка и Европейския съюз. Те напълно ли са полудели?", допълва той. В своя статия от декември Горбачов призова САЩ и ЕС да "размразят отношенията" си с Москва.

Бившият лидер е изразявал положително мнение за присъединяването на Крим към Русия, добавяйки, че референдумът е "успешно изпълнение на стремежите на кримчани", припомня "Интерфакс". В миналото Горбачов неведнъж е критикувал настоящия руски президент Владимир Путин за "имитирането" на демокрация в страната. Въпреки това наскоро той подкрепи Кремъл, казвайки, че светът трябва да приветства присъединяването, тъй като така се поправя една историческа грешка. Населенията предимно с руснаци Кримски полуостров е предаден на Украйна през 1954 г. по прищявката на тогавашния съветски диктатор Никита Хрушчов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com