Френско семейство отиде на джихад в Сирия

22862
Френско семейство отиде на джихад в Сирия

 Френската прокуратура разследва изчезването на 11-членно семейство, за което се предполага, че се е присъединило към джихадистите от Ислямска държава.

Семейството, което е от средиземноморския град Ница, през септември заминало в пълен комплект за Сирия. По данни на прокуратурата за Сирия са заминали всички 11 членове на фамилията, включително две момчета на възраст 4 и 6 години.

Далай Лама осъди убийствата в името на религията

Духовният водач на тибетските будисти Далай Лама осъди насилието в името на религията. Според него идеята за джихад, свещена война, се ...

По-рано полицията обяви за издирване 4-членно семейство, което вероятно също се е присъединило към джихадистите. Семейството първо отлетяло за Швейцария, а оттам за Истанбул, след което следите му се губят. По всяка вероятност съпрузите и двете им невръстни деца са пресекли нелегално турско-сирийската граница.

По данни на френския външен министър Бернар Казнев броят на гражданите на Франция, воюващи на страната на Ислямска държава, към септември т.г. е бил 285. Още поне 120 кандидат-джихадисти понастоящем се намират някъде между Франция и Сирия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com