Франция се включва в разузнавателните полети над Ирак

9213
Франция се включва в разузнавателните полети над Ирак
Снимка: БГНЕС

Франция се присъедини към Великобритания в извършването на разузнавателни полети в подкрепа на американската въздушна кампания срещу джихадистите, започната в Ирак в началото на миналия месец. Информацията съобщи министърът на отбраната Жан-Ив Льо Дриан, цитиран от АФП.

Пред френските войници в базата "Ал-Дхафра" в ОАЕ той обясни: "Още тази сутрин ще бъдат извършени първите разузнавателни полети със съгласието на властите в Ирак и ОАЕ".

"Ислямска държава" стъпва в Централна Азия

Брошури и знамена на „Ислямска държава” са се появили в райони на Пакистан и Индия, заедно със сигнали, че крайно-радикална...

Посещението на Льо Дриан в базата идва в момент, когато Париж се готви да бъде домакин на международна конференция за борбата срещу членовете на "Ислямска държава" (ИД), които завзеха области в Ирак и съседна Сирия. Конференцията стана още по-наложителна след обезглавяването на трети западен заложник - британският хуманитарен работник Дейвид Хейнс, в събота.

Великобритания вече извършва разузнавателни полети над Ирак в подкрепа на САЩ от базата си в Кипър, но до момента се въздържа от нанасянето на въздушни удари срещу мишени на ИД, информира БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com