Франция признава временен кабинет на Сирия

5578
Франция признава временен кабинет на Сирия

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че "Франция ще признае временното правителство на нова Сирия" веднага след сформирането му.

Той направи това на Конференцията на посланиците, които днес се събраха в Елисейския дворец.

След като призова отново за бърз "политически преход" в Сирия, държавният глава поиска от сирийската опозиция "да състави временно правителство, което да е представително и да включва хора от всички политически кръгове".

Оланд разкритикува Русия и Китай, чието поведение "отслабва" според него възможностите на Съвета за сигурност на ООН в сирийската криза. "Казвам на Русия и Китай, че в сирийската криза тяхното поведение отслабва нашия капацитет да осъществим мандата, който Уставът на ООН ни е предоставил", заяви Оланд, който очерта основните линии на френската дипломация при откриването на конференцията.

"Франция вписва действията си в международната легитимност и тук потвърждавам, че нашата страна участва в операции по поддържане на мира или защита на населението единствено в съответствие с даден мандат, т.е. резолюция на Съвета за сигурност на ООН", посочи френският президент.

"Необходимо е неговите членове да поемат своята отговорност, за да му позволят да вземе решения", допълни Оланд в момент, когато Москва и Пекин, основни поддръжници на Дамаск, блокират всякакви резолюции в Съвета за сигурност, осъждащи режима на Башар ал-Асад.

Редактор: Бойко Пеев

Турция спря приемането на сирийски бежанци

Турция спря да приема сирийски бежанци, защото няма къде да ги приюти. Запълнени са всичките 6 лагера, намиращи се на турска територия...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа