Фабриката за сънища на Путин

58255
Фабриката за сънища на Путин
Снимка: Getty Images / Guliver

Руската неоимпериалистическа външна политика може да вкара света в нова Студена война. Фабриката за сънища на Владимир Путин държи руското население чрез пропаганда. Но колко дълго президентът ще се задържи върху този опасен път?

Кой не познава онова чувство, в което бива ръководен и системно мамен с манипулирана информация? Ние наистина сме свикнали с подобни неща, и то не само от страна на Москва. Но това, което се случва в руската информационна политика във връзка с анексията на Крим, опитите за дестабилизация на Източна Украйна, а сега и след падането на малайзийския пътнически самолет, не се поддава на описание.

Поуки от трагедията с МН17

Драмата с малайзийския самолет провокира и тези въпроси: разумно ли е пътнически самолет да прелита над кризисен регион, кой го решава...

Първата реакция на руската медия "Russia Today" при падането на самолета в Източна Украйна беше показателна за информационната политика на Москва: украински военнослужещи са свалили Боинга, защото са го помислили за руски летателен апарат.

Информацията за телефонните разговори, в които сепаратистите съобщават за свалянето на самолет с цивилни граждани. Московските коментатори останаха непреклонни: украинската армия е виновна.

От началото на украинските бунтове срещу корумпирания режим на Виктор Янукович, руската кампания навлезе в кулминацията си. Новите геополитически експерименти на Кремъл бяха покрити с булото на противоречиви изявления, възмутена полемика и конспиративни теории. В официалния език на Кремъл САЩ имат статут, подобен на този на Баба Яга (олицетворение на злото в руските приказки). По този начин се създава впечатление, че Европа е просто регион, през който НАТО дефилират, а също и огнище на зарази за упадъчни личности.

Анексирането на Крим е първото практическо тестване на новата концепция на Русия за "война от хибриден тип" с цел дестабилизиране на бившите съветски републики чрез инфилтрация, саботаж, оръжейни доставки и прикрити военни операции.

Кери: Използваната срещу самолета ракетна система е руска

Ясно е, че ракетната система, използвана за сваляне на малайзийския самолет в Източна Украйна е доставена от Русия. Това заяви държавни...

Главното разузнавателно управление вербува в Русия закалени бойци от кавказките малцинства, казаци, както и безработни мъже, като наемници за такива операции. Те са снабдени с маски, бойни униформи без отличителни знаци, модерни оръжия и комуникационна техника. Те биват набързо обучавани и специално инструктирани да запазят в тайна към коя организация принадлежат.

Focus

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com