Ердоган съобщава кой е новият турски премиер на 21 август

32792
Ердоган съобщава кой е новият турски премиер на 21 август
Снимка: Getty Images / Guliver

Новоизбраният президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че името на неговия приемник начело на правителството ще бъде оповестено на 21 август след заседание на неговата партия, съобщиха днес турските медии, предаде БГНЕС.

"Идният четвъртък имаме заседание на Изпълнителното бюро, на което отново ще обсъдим този въпрос, и след това ще оповестим името на човека, за когото сме се споразумели", посочи Ердоган снощи пред журналисти на прием в щаб-квартирата на Партията на справедливостта и развитието.

Партията реши още да организира на 27 август извънреден конгрес, на който ще номинира официално своя лидер, който след това автоматично ще стане премиер. На следващия ден Реджеп Ердоган ще положи клетва като нов президент. Близкият до управляващите вестник "Йени Шафак" съобщава днес, че Ердоган е препоръчал сегашния външен министър Ахмет Давутоглу за негов приемник начело на партията и правителството. Други имена, които се споменават в публичното пространство, са на вицепремиерите Бюлент Арънч и Али Бабаджан.

Турция помага на екстермистите в Ирак, твърди Washington Post

Групировката Ислямска държава (ИД), която преди бе известна като Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ), е получавала помощ от Тур...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com