Ердоган разкритикува феминизма

25809
Ердоган разкритикува феминизма

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че жените не са равни на мъжете и обвини феминистките в страната, че отхвърлят концепцията за майчинството, предаде AFP.

По време на реч пред конгрес по правосъдието за жени, провеждан в Истанбул, Ердоган заяви, че биологичните разлики между мъжете и жените означава, че те не могат да имат едни и същи функции в живота.

Ердоган: Мюсюлманите, а не Колумб са открили Америка

Турският президент Реджеп Ердоган уверено поддържа тезата, че американският континент е бил открит от мюсюлманите още през XII, а не от...

„Нашата религия, ислямът, е дефинирала позицията на жените в обществото - ролята на майка. Някои хора могат да разберат това, а други - не. Не можете да го обясните на феминистките, понеже те не приемат концепцията за майчинството”, заяви Ердоган.

„Мъжете и жените не могат да бъдат третирани по един и същ начин, поради тяхната човешка природа. Техните характери, навици и физиология, са различни. Не можете да поставите майката, кърмеща своето дете, на една основа с мъжа. Не можете да карате жените да вършат същата работа, като мъжете, не можете да ги карате да копаят. Това е против тяхната нежна природа”, заяви Ердоган.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com