Ердоган поправя медиите: Дворецът ми има 1150 стаи, а не 1000

24938
Ердоган поправя медиите: Дворецът ми има 1150 стаи, а не 1000

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган поправи информацията в медиите, че грандиозният му нов дворец има 1000 стаи, като заяви, че всъщност те са 1150, съобщава АФП. 

"Опозицията критикува новия президентски дворец. Но нека ви кажа, че той побира най-малко 1150 стаи, а не 1000, както се говори", заяви Ердоган в реч пред бизнес форум в Истанбул. 

Ердоган взе командоси за охрана на скандалния си дворец

Новият президентски дворец на Турция с 1000 стаи, който струва 615 милиона долара, ще бъде охраняван от командоси, съобщава в. "Хюрие...

Президентският дворец, който беше построен в околностите на столицата Анкара, струва около 490 милиона евро, простира се на площ от 200 000 кв. м. и е по-голям дори от величествения Версайски дворец в Париж. 

"Искахме да построим сграда, за която бъдещите поколения ще казват: "От тук се управляваше нова Турция", каза Ердоган, който стана президент през август. 

Освен семейството на Ердоган, комплексът ще приеме и цялата президентска администрация. Само работният тракт на турския президент включва шест огромни приемни и един "овален кабинет". Това помещение има шумоизолирани стени и най-модерна защита срещу подслушване, както в оригиналния "овален офис" - работния кабинет на американския президент. Освен това на разположение на турския държавен глава е противоатомен бункер, специални зони, предлагащи защита при нападение с химическо оръжие, подземни тунели, зимни градини с истинска дървесна растителност във фоайетата на сградата. 

"Може би само харем няма да има в новия си палат Ердоган. Затова пък съпругата му със сигурност ще може да си позволи едно или дори няколко помещения за богатата си колекция от забрадки и обувки", иронично отбелязва кореспондентът на Дойчландфунк в Анкара.

Опозицията в Турция поиска отчет за "сарая" на Ердоган

Турската републиканска народна партия внесе в турския парламент 28 питания, свързани с пищната резиденция на новия турски президент Ре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com