Ердоган покани в Турция лидерите на "Мюсюлмански братя"

21203
Ердоган покани в Турция лидерите на "Мюсюлмански братя"

"Турция би приела лидери на "Мюсюлманските братя" в Египет, които са подложени на натиск да напуснат Катар", заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган.

Официално в събота "Мюсюлманските братя" заявиха, че няколко членове на групата са подложени на огромен натиск от страна на арабските държави от Персийския залив да намалят подкрепата си за ислямистката групировка.

"Ако те поискат да дойдат в Турция, ние ще разгледаме искането им", заяви Ердоган след официалното си посещение в Катар. "Ако има някакви причини, които да им попречат да дойдат в Турция, те ще бъдат разгледани. Ако няма никакви пречки, те ще бъдат допуснати както всички други", допълни държавният глава, предаде БГНЕС.

Турция и Катар са едни от най-ревностните поддръжници на Братството, движението на бившия президент на Египет Мохамед Морси, който беше свален от армията през юли миналата година след масови протести срещу управлението му. През декември миналата година военните власти в Египет обявиха организацията за терористична.

Египет разпусна политическото крило на "Мюсюлмански братя"

Съд в Египет разпусна Партията на свободата и справедливостта партия, политическото крило на Мюсюлманското братство, предаде Ал-Джазира...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com