Ердоган обезпокоен от разрастващата се ислямофобия

22286
Ердоган обезпокоен от разрастващата се ислямофобия
Снимка: Getty Images/Guliver

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази безпокойство пред папа Франциск , който е на посещение в Турция, от "сериозното и бързо" разпространение на ислямофобията, като призова християните и мюсюлманите да се борят заедно, за да я изкоренят, предаде АФП, цитирана от БТА.

Предразсъдъците между мюсюлманския и християнския свят се развиват. Ислямофобията ескалира сериозно и бързо. Ние трябва да действаме заедно срещу заплахите, които тегнат над нашата планета: ислямофобия, расизъм и дискриминации, заяви Ердоган след среща с папа Франциск в Анкара.

Ердоган разкритикува феминизма

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че жените не са равни на мъжете и обвини феминистките в страната, че отхвърлят концеп...

Папа Франциск осъди нападенията на джихадистката организация "Ислямска държава" срещу християни и други религиозни малцинства в Ирак и Сирия.

Той пристигна на тридневно посещение в Турция, за да окуражи мюсюлманските лидери да заемат по-твърда позиция срещу ектремистите, които изопачават религията, за да оправдават тероризма.

Папата се постара да изпрати балансирано послание днес, след като се срещна с турски официални представители в Анкара. Той отново подчерта, че използването на военна сила е оправдано, за да се спре напредването на екстремистите, но призова за по-голям диалог между християните и мюсюлманите за слагане на край на фундаментализма. Папата също така благодари на Турция затова, че приютява 1,6 милиона бежанци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com