Ердоган критикува "двойните стандарти" на международната общност

11695
Ердоган критикува "двойните стандарти" на международната общност

Ръководителят на Римокатолическата църква папа Франциск започна днес посещението си в Турция, като се срещна в Анкара с президента Реджеп Ердога. Той пледира за свобода на религиите, определяйки като "изключително важно" всички граждани да упражняват своето вероизповедание и от гледна точка на законите да имат едни и същи права, информира АФП.

От своя страна Ердоган заяви, че международната общност прилага двойни стандарти по отношение на някои "кръвопролития" в света. Той посочи като примери "тероризма на Кюрдската работническа партия/ПКК/" и политика на сирийския режим, съобщи в. Hurriet Daily News.

Барак Обама се срещна с папа Франциск за първи път

Американският президент Барак Обама проведе първата си среща с папа Франциск. Сред темите, които бяха обсъдени, е борбата с неравенст...

Критикувайки "ксенофобията и расизма на Запад", Ердоган заяви, че терористични организации като "Ислямска държава", "Боко Харам" и "Ал Каида" експлоатират хората заради "политически неуспехи", информира БТА.

Ердоган също подчерта "историческите реформи на турското правителство, които са подобрили правата на малцинствата", и добави, че Турция е готова да помогне за намирането на решения срещу расизма, ислямофобията и нетолерантността.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com