Един от японците, държани от "Ислямска държава", е убит

23864
Един от японците, държани от "Ислямска държава", е убит

Екстремисти от Ислямска държава са убили един от похитените японски граждани. Джихадистите са публикували фотография на Кенджи Гото, който държи в ръце снимка на убития Харуна Юкава.

По-рано днес агенция Киодо съобщи, че двамата граждани на Япония, отвлечени като заложници от бойци на Ислямска държава (ИД), са живи.

Информацията, че японците са живи, е от източник от една от сирийските групировки, воюващи с ИД. Други подробности Киодо засега не съобщава, предаде БГНЕС.

Крайният срок, даден от терористите на правителството на Япония за изплащане на поискания откуп от 200 милиона долара, вече изтече.

Съобщението за пленяването на двамата японски граждани от бойци на Ислямска държава се появи в понеделник, 19 януари. Пленените са ръководителят на частната военна компания PMC Japan Кенджи Гото и журналистът на свободна практика Харуна Юкава.

Отвличането на японците според обяснението на джихадистите е заради участието на Япония в "кръстоносния поход" срещу ислямистите чрез оказване на финансова помощ за борбата срещу групировката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com