Един от главните хакери на „Ислямска държава“ вероятно е убит в Сирия

4945
Един от главните хакери на „Ислямска държава“ вероятно е убит в Сирия

Въздушен удар на САЩ най-вероятно е убил британски гражданин, който има силно присъствие в редиците на „Ислямска държава“. За това съобщиха официални лица пред британския вестник „Гардиън“.

Роденият в Бирмингам Джунайд Хюсеин, приел псевдонима Абу Хюсеин ал Британи, е ключова фигура в рамките на онлайн групата на „Ислямска държава“, т.нар. „Кибер Халифат“. При последните въздушни удари най-вероятно е бил убит в Сирия, където пристига през 2013 година. Хюсеин е най-видният британски гражданин в редиците на джихадистите след „Джон Джихадиста“, прочул се с обезглавяването на западни граждани.

Американският посланик у нас не се съгласи, че САЩ носи вината за бежанците

Много трудно би било да се каже, че намесата на САЩ например в Афганистан е довела до сегашната бежанска вълна към Европа. Същото важи ...

До края на вечерта в сряда САЩ обявиха смъртта на Хюсеин. Това не може да се провели отделно, заради обстановката и въздушните удари срещу „Ислямска държава“ през последните дни.

Като част от „Кибер Халифата“ на „Ислямска държава“, Хюсеин е подпомагал редиците на джихадистката групировка с разбиване на пароли на ЦРУ в Туитър и YouTube, които са използвани за кратко през януари, за да се изпращат про-ИД съобщения.

Във Великобритания 21-годишният Хюсеин е бил част от хакерската група Team Poison, като успява да получи достъп до адресната книга на бившия премиер Тони Блеър и публикува информацията от нея. Това негово действие му докарва шест месеца в затвора през 2012 година.

Същата година, Team Poison разбива телефонни линии на MI6 за борба с тероризма. На следващата година Хюсеин бяга в Сирия.

автор: Руслан Трад

 

Асад: Турските лидери са "марионетки" на Запада

Сирийският президент Башар ал Асад разгърна във вторник язвителна реторика срещу Анкара, като заяви, че турският президент Реджеп Тайи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com