ЕС ще опита да повлияе на Турция за санкциите срещу Русия

23490
ЕС ще опита да повлияе на Турция за санкциите срещу Русия
Снимка: Getty Images / Guliver

Европейският съюз планира да окаже влияние на Турция относно санкциите срещу Русия и по-тясното сътрудничество в борбата с „Ислямска държава”, предаде Газета ру.

„Европейските комисари Хан и Стилианидес ще посетят заедно Турция следващата седмица, като тяхната визита ще бъде нагледно свидетелство за стратегическата важност на отношенията между Европейския съюз и Турция, и нашето желание за взимане на активно участие по въпросите на общите интереси и проблеми”, заяви Върховеният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурността Федерика Могерини.

ЕС даде знак на Русия - спрете в Украйна и спираме санкциите

Европейският съюз не е "гейзер за санкции" и неговите рестрикции срещу Русия в началото на украинската криза трябва да бъдат "пропорц...

Европейската делегация ще остане в Турция в понеделник и вторник, по планирани срещи с висшето ръководство на държавата, а също и с представители на опозицията и бизнеса.

Европейският съюз призова Турция да не подкопава санкциите срещу Русия и настоя за по-тясно сътрудничество на Анкара в борбата срещу „Ислямската държава”, предаде Униан.

Тъй като Турция не подкрепи наложените от ЕС санкции, официалните лица в Съюза възнамеряват да опитат да накарат властите в Анкара да не злоупотребяват със създалата се ситуация и да не изнасят продукти за Русия с цел увеличаване на печалбите. Делегация на ЕС, начело в Фредерика Могерини, ще посети Турция в понеделник и вторник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com