ЕС не смята за възможно сътрудничеството с Башар Асад

3178
ЕС не смята за възможно сътрудничеството с Башар Асад
Снимка: Getty Images / Guliver

Европейският съюз не смята за възможно сътрудничеството с ръководството на Сирия начело с президента Башар Асад в борбата срещу „Ислямска държава“. Това се казва в заключителния документ на Съвета на ЕС по външната политика на равнище външни министри, които се събраха в Люксембург, предаде БГНЕС.

"Режимът на Асад не може да бъде партньор в борбата срещу ИД, отбелязва се в документа. В него се казва още, че дългосрочен мир в Сирия при сегашната власт не може да бъде постигнат. Според документа дългосрочен мир не може също да има, докато не бъдат отчетени законното недоволство и стремежите на всички слоеве на сирийското общество“.

ЕС: Русия да спре веднага ударите в Сирия

Външните министри на страните от ЕС осъждат поведението на Русия в Сирия и я обвиняват в подкопаване на процеса на регулиране на криз...

Освен това ЕС ще продължи да подкрепя Сирийската опозиционна коалиция. Според външните министри на Европа тя е важен елемент в борбата с екстремизма и играе ключова роля в преходния политически процес“, се каза още в документа.

Припомняме, че руският президент Владимир Путин посочи Асад като законно избрания президент на Сирия и внуши, че само с помощта на Асад може да има стабилност в арабската държава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com