Двете най-натоварени летища в Индия спряха работа заради заплахи

3395
Двете най-натоварени летища в Индия спряха работа заради заплахи
Снимка: Getty Images/Guilver

Двете най-натоварени международни летища в Индия - Делхи и Бангалур - бяха парализирани за няколко часа днес, след като са били получени анонимни телефонни заплахи за поставени взривни устройства в самолети.

След като са били излетели и са били набрали височина, два самолета са били върнати на летището в Делхи. Машините са на компаниите Jet Airways и Cathay Pacific. И двата са пътували за Хонконг, информира bTV. Трети полет на авиокомпанията Swissair за Цюрих е бил изпратен в аварийна част на летището, докато се готвел за излитане.

Хаос по летищата в САЩ заради компютърен проблем

Компютърен проблем в център по трафика създаде голям хаос по летищата в САЩ, предадоха световните агенции. Стотици полети в Ню Йорк и ...

"Неизвестни злосторници на няколко пъти се обаждаха късно снощи и днес сутринта, като съобщаваха за заложени на борда на няколко самолета бомби", заяви говорител на индийското министерство на гражданската авиация. "В резултат бяха отложени международни полети. Два самолета, които вече бяха отлетели, бяха върнати. Те бяха щателно претърсени, но силите на реда не откриха бомби", допълни още той.

Междувременно на силите за сигурност са задържали и да претърсили три самолета, готвещи се за излитане, на летището в Бангалур.

Нормалната работа на двете аерогари вече е възстановена, но някои полети излитат със значителни закъснения. Работата им беше спряна за шест часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com