Джихадистите атакуват конкретни петролни полета в Сирия

21996
Джихадистите атакуват конкретни петролни полета в Сирия

Джихадисти от "Ислямска държава" (ИД) извършиха атака срещу петролно поле в сирийския град Хомс, като убиха 30 членове на силите на режима, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права.

"Групировката "Ислямска държава" извърши вчера сутринта атаката си, която продължи до нощта, и успя да завземе части от полето" "Ал-Шаер", заяви директорът на центъра Рами Абдел Рахман. Той допълни, че 30 охранители на петролното поле и членове на подкрепящи режима милиции са били убити при атаката. Рахман каза още, че в редиците на джихадистите също е имало жертви, без да уточнява конкретна цифра, предаде БГНЕС.

Сирийската армия си възвърна през юли петролното и газово поле "Ал-Шаер" от джихадистите, които го завзеха след сражения, отнели живота на 270 души. Повечето от тях бяха екзекутирани от ИД. Полето се намира близо до археологическия обект Палмир.

ИД установи контрол върху редица петролни и газови полета в Сирия и Ирак, значителен източник на приходи за групировката, обявена от Вашингтон за най-добре финансираната терористична организация в света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com