Джихадисти от ИД: Само връзкари стават камикадзета

10152
Джихадисти от ИД: Само връзкари стават камикадзета

Главорезите от „Ислямска държава” твърдят, че не им се дава шанса да се взривят в името на каузата, защото пред тях в списъка с потенциалните камикадзета се пререждат близки и роднини на лидерите на групировката.

Чеченски екстремист казва, че саудитските джихадисти дават предимство на своите приятели и роднини за самоубийствените мисии.

С Палмира под контрола на "Ислямска държава" светът губи още история

Територията под контрола на "Ислямска държава" придобива застрашителни размери. След вчерашното превземане на античния град Палмира в С...

Камил Абу Султан ад Дагхестани казва, че бойците са все по-гневни от факта, че вече чакат с месеци, а нищо не се случва. По ирония на съдбата, разказва екстремистът, бойците умират на бойното поле преди да имат шанса да се взривят.

Оплакването на Абу Султан е публикувано на новия сайт Qonah, за който се твърди, че е близък до групировка, свързана с Ахмед Чатаев (Ахмед ал Шишани), чеченски екстремист начело на батальона Ярмук на „Ислямска държава”.

„Амир Ахмед ал Шишани ми каза за младеж, който отишъл в Ирак, за да извърши самоубийствена мисия, защото в Сирия имало мноооого дълга опашка (няколко хиляди души)”, пише чеченецът. Той разказва още, че след три месеца на чакане в крайна сметка младежът се отказал и се върнал в Сирия, съобщава Радио Свободна Европа, цитирано от БЛИЦ.

Младежът се оплакал, че човек може да си осигури самоубийствена мисия само чрез връзки със саудитските лидери, които пък допускали до мисиите само близки и роднини. По думите му, единственият начин да се пребори „корупцията” е да се разговаря директно с най-главния лидер Абу Бакр ал Багдади.

Падането на Палмира - стратегическа загуба за Сирия?

Бързото превземане на Палмира – след едва няколко дни на сражения – може да се определи като огромна военна победа за груп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com