Давутоглу защити задължителното религиозно обучение

11046
Давутоглу защити задължителното религиозно обучение

Турският премиер Ахмет Давутоглу отправи днес критики срещу решение на Европейския съд по правата на човека /ЕСПЧ/ на тема задължителното религиозно образование в училище, подчертавайки, че липсата на такова обучение ще доведе до радикализиране на неговата страна, както стана в Сирия и Ирак.

"Ако погледнете събитията около Турция, ще видите, че /религиозното обучение/ е необходимост", посочи той пред медиите. Премиерът имаше предвид успешния ход на действията на "Ислямска държава" в двете съседки Сирия и Ирак. "Ако държавата не осигурява правилно религиозно образование, това ще доведе до радикализиране, каквото наблюдаваме около нас", т.е. екстремистките джихадисти, които са пред вратите на Турция и от три месеца държат като заложници 46 турци в Мосул, подчерта Давутоглу, цитиран от БГНЕС.

Турция трябва "незабавно" да реформира религиозното образование в училищата, за да гарантира зачитане на убежденията на родителите, посочи ЕСПЧ, осъждайки страната, чието население е 99% мюсюлманско.

Турция с екшън план от 3 фази за присъединяване към ЕС

Турция работи по екшън план в три фази за ускоряване на процеса по присъединяване към ЕС, заяви вицепремиерът на страната Бюлен Арънч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com