Цивилни жертви и ранени при нови руски удари в Сирия

4361
Цивилни жертви и ранени при нови руски удари в Сирия
Снимка: Gettyimages.com

Днес сутринта руските военновъздушни сили са извършили поредни въздушни удари в Сирия. При атаките в провинция Хама и областите, граничещи с провинция Идлиб, са загинали цивилни, а десетки други са ранени. За това съобщава Ал Джазира и Сирийската обсерватория за правата на човека.

Видео с атаката в провинция Хама беше качено в Интернет, като предварителните доклади посочват, че най-малко четирима души са загинали, а десетки други са ранени в цивилна зона, пострадала от бомбардировката. Според местните активисти възможно е броят на загиналите да се увеличи.

Хиляди бягат от насилие срещу местни общности във Филипините

Правозащитни организации обвиниха филипинската армия в тормоз и убийства на членове на местни общности, хванати в капана на продължаващ...

Междувременно сирийските правителствени сили са започнали операция в западната част на страната. Офанзивата е насочена към град Хан Шайхун в провинция Идлиб, стратегически разположен на линия за снабдяване между бунтовнически групи, свързваща Алепо с Дамаск. Руските атаки идват в момент, в който сирийските бунтовници са обстреляли про-правителствени сили в Хама.

Във вторник наред с бомбардирането на бунтовнически позиции, руските самолети удариха и цели на „Ислямска държава“ в района на Палмира и северните покрайнини на Алепо. При нанесените удари са били унищожени 20 автомобила и 3 оръжейни склада на джихадистката групировка.

В Алепо, руски удари бяха насочени към градовете Ал Баб и Дейр Хафир, на около 20 километра източно от военното летище, което в момента е обсадено от бойците на „Ислямска държава“. В Ал Баб и Дейр Хафир, които са под контрола на сирийски бунтовнически сили, бунтовниците се сражават с джихадистките бойци, но заради бомбардировките по техни позиции, защитата им отслабва.

автор: Руслан Трад

12 загинаха след атака на ПКК над полицейски минибус в Турция

Най-малко 12 турски полицаи бяха убити при бомбено нападение в Източна Турция, съобщава Анадолската новинарска агенция. Зад атаката най...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com