Цивилни жертви и ранени при нови руски удари в Сирия

2879
Цивилни жертви и ранени при нови руски удари в Сирия
Снимка: Gettyimages.com

Днес сутринта руските военновъздушни сили са извършили поредни въздушни удари в Сирия. При атаките в провинция Хама и областите, граничещи с провинция Идлиб, са загинали цивилни, а десетки други са ранени. За това съобщава Ал Джазира и Сирийската обсерватория за правата на човека.

Видео с атаката в провинция Хама беше качено в Интернет, като предварителните доклади посочват, че най-малко четирима души са загинали, а десетки други са ранени в цивилна зона, пострадала от бомбардировката. Според местните активисти възможно е броят на загиналите да се увеличи.

Руски кораби са обстреляли позиции на ИД на територията на Сирия

Руски кораби са обстреляли позиции на ИД на територията на Сирия. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, съобщи ТАСС. ...

Междувременно сирийските правителствени сили са започнали операция в западната част на страната. Офанзивата е насочена към град Хан Шайхун в провинция Идлиб, стратегически разположен на линия за снабдяване между бунтовнически групи, свързваща Алепо с Дамаск. Руските атаки идват в момент, в който сирийските бунтовници са обстреляли про-правителствени сили в Хама.

Във вторник наред с бомбардирането на бунтовнически позиции, руските самолети удариха и цели на „Ислямска държава“ в района на Палмира и северните покрайнини на Алепо. При нанесените удари са били унищожени 20 автомобила и 3 оръжейни склада на джихадистката групировка.

В Алепо, руски удари бяха насочени към градовете Ал Баб и Дейр Хафир, на около 20 километра източно от военното летище, което в момента е обсадено от бойците на „Ислямска държава“. В Ал Баб и Дейр Хафир, които са под контрола на сирийски бунтовнически сили, бунтовниците се сражават с джихадистките бойци, но заради бомбардировките по техни позиции, защитата им отслабва.

Автор: Руслан Трад

Няма да правим компромис със сигурността си, заяви Давутоглу

Турция няма да прави никакви отстъпки в сигурността на своите граници. Това заяви министър-председателят на Турция Ахмт Давутоглу, след...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com