Цените на петрола може да се възстановят до края на 2015 г.

20390
Цените на петрола може да се възстановят до края на 2015 г.
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Генералният секретар на ОПЕК Абдала Салем ел Бадри смята, че цените на петрола може да се възстановят до края на 2015 г., предаде ТАСС.

„Сега не можем да дадем адекватна оценка на състоянието на пазара”, подчерта той и добави: „Трябва да почакаме до втората половина на 2015 г., за да видим как той ще реагира на такива ниски цени на петрола”.

Бензинът в САЩ може да падне още

Цените на дребно на бензина в САЩ продължават да намаляват. През последните две седмици те са паднали с около 25 цента, а сега са сре...

В същото време стана ясно, че министерството на енергетиката на Русия не изключва риска от понижаване на добива на петрол заради текущата икономическа ситуация. Това заяви министърът на енергетиката на Русия Александър Новак в интервю за „Коммерсант”.

„Тази година очакваме прираст на добива на петрол и газов кондензат с около 3,4 млн. тона, т.е. с 0.7%. През 2015 г. добивът на петрол се предполага, че ще бъде на нивото от 525 млн. тона”, съобщи министърът.

„Ако се говори за структурата, има редица проекти, които в перспектива ще дадат прираст. Има стари находища, където ще има снижение. Министерството не изключва риска от това заради текущата икономическа ситуация обемите на добива да бъдат по-малки”, каза Новак. По думите му санкциите на Запада срещу Русия влияят на нефтогазовия отрасъл и представляват предизвикателство за отрасъла, който през последните 14 години се е развивал в по-благоприятни условия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com