Броят на загиналите в Непал надхвърли 4000

5704
Броят на загиналите в Непал надхвърли 4000
Снимка: Getty Images

Броят на загиналите вследствие на тежкото земетресение в Непал е вече повече от 4000, предаде БГНЕС, цитирайки Агенцията по бедствията в страната.

Освен големият брой загинали, ранените са повече от 7500, съобщават още властите в страната.

Щетите са най-големи в Катманду, където е и най-населено. Там до момента са загинали 808 души и са пострадали 2400. В град Бхактапур са загинали 232 и още толкова са ранени, информира bTV.

При бедствието са загинали и двама френски граждани и се издирват още 676, които живеят на територията на Непал. По данни на френските власти в района живеят близо 1400 френски граждани.

Александър Димитров, който беше в неизвестност в Непал, е жив и здрав

26-годишният студент Александър Димитров от Варна, който 48 часа бе в неизвестност след опустошителното земетресение в Непал, е жив и ...

Държави от цял свят започнаха да организират спасителни и хуманитарни групи, както и благотворителни акции в помощ на Непал. Япония ще дари 6.7 млн. долара помощ за пострадалите. Според първоначални сметки, съботното земетресение в Непал е причинило щети за над 5 милиарда долара.

Спасителни екипи са изпратени от Европейски съюз, Китай, Русия и САЩ, а ООН обеща масирана хуманитарна операция в помощ на пострадалите.

Европа ще помогне с над 3 милиона евро за непалските власти. Съединените щати ще изпратят общо 10 млн. долара като помощ за пострадалите от земетресението в Непал, предаде "Фокус", цитирайки AFP.

Германия изпрати 60 тона хуманитарни помощи на стойност 670 000 евро за пострадалите от мощното земетресение в Непал, предаде "РИА Новости", като цитира съобщение на МВнР на Германия.

БЧК откри дарителска сметка и номер за пострадалите в Непал

БЧК подпомага пострадалите от земетресението в Непал чрез изпращане на благотворителни СМС-и на номер 1466 към всички мобилни оператори...

Хиляди непалци започнаха да напускат Катманду, уплашени от множеството вторични трусове, недостига на храна и вода. Все още няма контакт с някои  от най-тежко засегнатите зони в планинската страна. Голяма част от населението продължава да спи под открито небе, защото къщите им са изравнени със земята или се притесняват да не бъдат затрупани от вторичен трус.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com