Броят на жертвите в турската мина нарасна на 245 души

18475
Броят на жертвите в турската мина нарасна на 245 души

Министърът на енергетиката и природните ресурси на Турция Танер Йълдъз оповести, че броят на намерените загинали във въгледобивна мина в околия Сома на провинция Маниса е нараснал на 245 души, съобщи информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).

„С течение на времето в спасителните дейности постоянно се сблъскваме със ситуация, която въобще не сме очаквали. Надяваме се да достигнем до някои останали живи миньори.”, посочи още Танер Йълдъз, цитиран от информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).

Ердоган: Турската преса е свободна

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган атакува много други държави, но защити положението с медиите в Турция, информира в. "Хюриет". На ...

Побеснели от трагедията във въгледобивната мина в околия Сома на провинция Маниса, голяма група местни граждани протестираха срещу турския премиер Реджеп Тайип Ердоган.

На излизане от кметството на град Сома Ердоган се спря и опита да влезе в диалог с очакваща го група граждани. На около 100 метра от него младеж започна да скандира протестни лозунги против него и веднага е задържан от охраната на министър-председателя. Друг младеж реагира срещу полицейското насилие, а стояща на около 200 метра от кметството група граждани се присъедини към протестиращите. По този начин напрежението значително се повиши.

Междувременно Ердоган приключи разговора си, качи се в автомобила и слезе при очакващите го протестиращи, но беше посрещнат с призиви за оставка. Веднага се намесиха охранителите му и полицаи от специалните части, които атакуваха протестиращите и опитващите се да заснемат случващото се журналисти.

По време на спонтанния протест недоволните изразиха гнева си и към министъра на вътрешните работи Ефкан Ала, като се насочиха към него. Ердоган използва ситуацията и бързо влезе в намираща се наблизо работилница, а след кратък престой там веднага напусна района на протеста, посочи още информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).

Над 200 са жертвите на аварията в турска мина

Броят на загиналите миньори в Турция надхвърли 200 души, предаде АФП. Както съобщи министърът на енергетиката и природните ресурси Тан...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com