Броят на жертвите от втория трус в Непал достигна 117 души

4895
Броят на жертвите от втория трус в Непал достигна 117 души

Броят на жертвите от второто земетресение в Непал във вторник достигна 117 души, информират от Националния център по кризисните ситуации на хималайската държава, предаде "Риа Новости".

По-рано се съобщаваше за 96 загинали. Според последните данни, броят на смъртните случаи в резултат на двете земетресения достига 8 316 души, а на пострадалите - 76 638 души, предаде "Фокус".

Същевременно бяха открити останките от изчезналия американски военен хеликоптер с осем души на борда близо до границата с Китай, съобщиха от непалската армия. Според военните летателният апарат е бил открит на 70 км. североизточно от Катманду, предаде БГНЕС, цитирайки АФП.

"Не знаем дали има оцелели, все още ни остава да проверим това", каза генерал-майор Биной Баснет като допълни, че останките са били забелязани от въздуха и все още се правят опити да се достигне до тях.

Теорията, че има цикличност на мощните земетресения, не е коректна

Случи се нов, по-силен трус. Той е е факт заради сблъсъка между индийската и подазиатската тектонични плочи. Затова и в случая не се по...

По-рано американската армия съобщи, че хеликоптерът е имал на борда си осем човека – шестима американски войници и двама непалци. Неговата мисия е била да доставя хуманитарна помощ в пострадали райони на страната, която беше ударена от два силни труса, които причиниха хиляди жертви и сериозни разрушения

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com