Боевете в Йемен стават свирепи

5727
Боевете в Йемен стават свирепи
Снимка: Getty Images / Guliver

Най-малко 44 души са загинали при боеве в южния йеменски град Аден между шиитските бунтовници "Хути" и военни части, верни на сваления президент Абедрабо Хади.

Сред убитите са 11 цивилни и шестима членове на местни отряди, които се биели, за да спрат офанзивата на шиитите. Военен източник твърди, че бунтовниците, за които се смята, че са подкрепяни от Иран, са дали 20 убити.

В момента вървят ожесточени сражения в района на президентския дворец "Ал Маашик", твърди телевизия "Ал Маядин". Улични боеве се водят в още няколко квартала на Аден.

Междувременно Саудитска Арабия съобщи, че неин войник е загинал и други 10 са ранени при престрелки по границата с Йемен. Това са първите жертви на сунитското кралство, откакто преди седмица предприе военната кампания в Йемен.

Саудитската прес агенция (СПА) уточни, че граничен пост в Югозападния регион Азир бе подложен на обстрел от планинска зона в Йемен.

Войната в Йемен няма да свърши скоро

Авиацията на Саудитска Арабия и нейните съюзници продължава да бомбардират позициите на хуситите (бел. ред. - шиитските бунтовници). Но...

Саудитска Арабия планира за кампанията си в Йемен 150-хиляден контингент и 100 бойни самолети, но засега кралство няма намерение да хвърли сухопътни части срещу Йемен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com