Близо 30 души загинаха, след като сирийски изтребител се разби в пазар

4668
Близо 30 души загинаха, след като сирийски изтребител се разби в пазар
Снимка: Gettyimages

Най-малко 27 души загинаха, а десетки ранени, когато сирийски изтребител се разби на 3 август в оживен пазар в контролирания от бунтовници град Ариха. Ройтерс съобщава, че до началото на деня броят на жертвите нарасна с още трима. 

Повечето от загиналите са цивилни, избягали от Идлиб, който падна в ръцете на бунтовническата коалиция през май месец. Десетки са ранените.

Лондон се готви да воюва още поне 2 години Сирия и Ирак

Британското правителство се готви да продължи с още две години военните си действия срещу джихадистите от Ислямска държава в Ирак и С...

Изтребителят е нанасял въздушни удари върху центъра на града и главната търговска улица, когато магазините са отваряли врати, преди да се разбие в пазара. Самолетът не е бил свален.

Сраженията се засилиха в селските райони на провинция Идлиб между правителствените сили и бунтовническата бригада Джайш ал Фатах. Падането на Ариха засили позициите на бунтовниците в провинция Идлиб, която граничи с Турция и съседната крайморска провинция Латакия, която е считана за крепост на привържениците на президента Башар ал Асад.

Повечето земеделски земи обаче, са пострадали от въздушни удари, нанасяни от силите на правителството като част от контранастъпление. Армията мобилизира нови сили, включително младежи, а често са използвани изтребители, за да разредят силите на бунтовниците в планините на Латакия.

Западната част на Сирия, включително бреговата ивица на Средиземно море и границата с Ливан, е съставена от големи градове, включително столицата Дамаск. Този район е важен не само за силите на Асад, но и за бунтовническите части.

Турция се захвана с война на два фронта. Уж.

Понякога карикатуристите улавят реалността по-добре, отколкото успяват анализаторите или коментаторите. Като реакция на решението на Т...

Автор: Руслан Трад

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com