Багдад опроверга информацията, че в Ирак има военна част на САЩ

5032
Багдад опроверга информацията, че в Ирак има военна част на САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Багдад опроверга информацията, че в Ирак е пристигнало подразделение на армията на САЩ за непосредствено участие в бойните действия" срещу „Ислямска държава“.

Това съобщи Центърът за военна информация, единственият източник на официална информация за бойните действия в Ирак. "Командването на военната операция в провинци Анбар (граничеща със Сирия – ред) опровергава появилата се информация, че са спрени действията на иракската армия и отрядите на народното опълчение в Анбар", казва се в съобщението. В него се посочва, че „всички бойни действия на иракска територия се извършват под командването на иракските военни и на територията на страната няма бойни подразделения, пише БГНЕС.

ДАНС: Няма данни българи да участват в ислямистки групировки в Сирия и Ирак

Според Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) в момента няма потвърдени данни за ангажираност на български граждани в ислямистк...

По-рано в медиите се появи информацията, че военната кампания на иракските войски срещу „Ислямска държава“ в провинция Анбар е спряна по искане она САЩ. Нещо повече, този понеделник телевизия „Ал Арабия“ съобщи, че иракска база в източната част на провинция е пристигнало „подразделение от 160 американски войници, а също бронирана техника“ за непосредствено участие в бойните действия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com