Атентат в сунитска джамия в Ирак взе много жертви

17247
Атентат в сунитска джамия в Ирак взе много жертви
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-малко 68 души бяха убити днес при нападение на шиитски милиции срещу сунитска джамия в иракската провинция Диала. Информацията съобщи съобщи телевизия "Ал Арабия", цитирана от ИТАР-ТАСС.

Според катарската телевизия "Ал Джазира" най-малко 50 души са загинали, а 30 - ранени. Иракски медии съобщават, че в джамията първо влязъл атентатор самоубиец, който задействал закрепеното към тялото му взривно устройство. След нахлули група мъже с автомати и открили огън.

Германия изрази готовност да подпомогне иракските кюрди с оръжие

Германия е съгласна да изпрати оръжие на иракските кюрди, които се сражават с джихадистите от "Ислямска държава". Това заяви външният м...

Големият брой жертви се обяснява с това, че участващите в молитвата нямало къде да бягат, защото сградата била блокирана.

Местен жител, цитиран от Франс прес, заяви, че става дума за отмъщение на шиитските милиции за бомбено нападение срещу техен патрул, информира БТА.

Лекари и военни източници съобщиха по-рано днес за 32 загинали и 20 ранени. Те уточниха, че срещу богомолците било стреляно безразборно с автомати, 

Атаката в област Хамрин, провинция Дияла, може да увеличи още повече голямото междурелигиозно напрежение и да засили гнева на сунитското малцинство срещу правителството на шиитското мнозинство в момент, когато то се нуждае от сътрудничеството на сунитите в борбата си срещу джихадистите от "Ислямска държава", информира БГНЕС.

И Албания праща оръжие на Ирак

Албания изпраща оръжие и муниции в Ирак и Афганистан. Така Тирана на практика подкрепя решението на ЕС да се окуржаи износа на оръжие з...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com