Атентат пред полицейски участък в Истанбул

5609
Атентат пред полицейски участък в Истанбул

Атентатор се взриви на входа на полицейски участък в околностите на Истанбул, като рани най-малко петима души, сред които и полицаи, съобщи частната телевизия НТВ, предаде БГНЕС.

Атентатът станал малко след 11 ч в квартал Гази, исторически бастион на кюрдските организации и крайната левица, намиращ се на европейския бряг на турския град, съобщава НТВ. Петимата ранени са в критично състояние, допълни телевизията, уточнявайки, че е установена зона на сигурност и че много линейки са пристигнали на мястото на инцидента.

Ранените били откарани в близка до мястото на експлозията болница, която отправи призиви към населението за даряване на кръв, съобщи фотограф на АФП и допълни, че поне един от ранените е полицай.

За момента никой не е поел отговорност за атентата. Той става в момент на засилване на боевете от началото на лятото между силите за сигурност и кюрдските бунтовници от Кюрдската работническа партия (ПКК) в югоизточната част на страната, населена предимно с кюрди.

Редактор: Ая Косарова

Горя турски небостъргач (Видео)

Пожар избухна в 42-етажна сграда в централен район на Истанбул. Огънят обаче беше овладян. До момента няма данни за загинали или ранен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com