Асад: Арабската пролет доведе до хаос, а не до демокрация

4811
Асад: Арабската пролет доведе до хаос, а не до демокрация

Президентът на Сирия Башар Асад е заявил, че свалянето на редица правителства в арабските страни е довели до хаос и съвсем не до демокрация и свобода, предаде Би Би Си.

В интервю пред египетски медии Башар Асад е заявил, че опозиционните сили няма да успеят да удържат победа и че повторение на либийския сценарий е невъзможен.

ООН: В Сирия измъчват деца

Четирима млади мъже изгоряха живи в сирийската провинция Хама в сряда, когато проправителствени сили опожариха къща, съобщиха от сири...

„Промени в Сирия са невъзможни чрез чуждестранно вмешателство. Решение на конфликта може да се постигне само с диалог между двете страни”, добавил Башар Асад.

Той заявил още, че „въоръжените групировки упражняват тероризъм срещу държавата. Те не са популярни сред обществото, в края на краищата те няма да победят”.

В интервюто държавният глава допълнил, че „не е нито оптимист, нито песимист” относно мисията на Лахдар Брахими, пратеник на ООН и Арабската лига по конфликта в Сирия. Брахими се срещна с Асад миналата събота. Тогава той заяви, че визитата му “доказва, че ситуацията е изключително опасна и ескалира”.

Редактор: Яна Баярова

Сирийци правят гориво от маслини

Обединило усилия под открито небе, семейството на Абу Ахмед използва кофи, за да изпразва това, което на пръв поглед изглежда като ро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com