“Ал Кайда” предлага три милиона евро за главата на Башар Асад

4191
“Ал Кайда” предлага три милиона евро за главата на Башар Асад
Снимка: Getty Images / Guliver

Лидерът на сирийския клон на „Ал Кайда” - дава три милиона евро за главата на сирийския президент Башар Асад и два милиона за тази на лидера на ливанската шиитска милиция Хизбула, съобщи "Франс прес".

Абу Мохамад ал Голани заяви в разпространен снощи аудиозапис, че ще плати „три милиона евро на този, който убие Башар Асад и да го изличи от историята”.

Подготвени от САЩ бойци се предали на "Ал Кайда" веднага, след като влезли в Сирия

Сирийските бойци от подготвяния от Пентагона дивизион 30 са се предали на терористите от клона на "Ал Кайда" в Сирия, веднага щом ...

„Колко още време ще се лее мюсюлманска кръв заради човек, който е влюбен във властта? Колко време трябва да чакат мюсюлманите да си върнат правата?”, пити лидерът на групировката „Джебхат ан нусра” („Фронт на победата”), по-известна като „Ан Нусра”.

Джихадисткият лидер каза, че ще плати парите дори на човек от семейството на Асад и ще предостави закрила за него и близките му, посочва bTV.

Голани обеща два милиона евро на всеки, който убие лидера на Хизбула Хасан Насрала „дори ако е член на собственото му семейство или шиит” като него.

Освен това Ал Голани призова джихадисти в Кавказ да нападат руски военни и цивилни граждани заради въздушните удари на Москва в Сирия. „Ако руската армия убива сирийския народ, тогава вие убивайте техния.

Водачът на "Ал Кайда" призова млади мюсюлмани да нападнат Запада

Водачът на "Ал Кайда" Айман аз Зауахири призова в аудиопослание младите мюсюлмани в САЩ и западните държави да извършват нападения в те...

И ако те убиват наши войници, то тогава вие убийте техни. Око за око“, каза в обръщението си Абу Мохамед ал Голани. „Войната в Сирия ще накара руснаците да забравят ужасите, които откриха в Афганистан“, каза той като добави, че „те ще бъдат разрушени... на прага на Сирия“.

Руските действия са съсредоточени в Северозападна Сирия, където „Ал Нусра“ има силно присъствие, както и в провинция Идлиб.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com