Air France и KLM временно спират да летят над Ирак

13092
Air France и KLM временно спират да летят над Ирак
Снимка: Getty Images / Guliver

Самолетите на френския авиопревозвач Air France и на принадлежащата му холандска компания Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V (KLM) в близко време няма да летят във въздушното пространство на Ирак.

Решението произтича от дестабилизирането на обстановката в тази страна, част от която е под контрола на ислямисти. Това става ясно от информацията на БГНЕС, която се позовава на ИТАР-ТАСС.

Самолет на Air France кацна аварийно в Хамбург

Самолет на френската авиокомпания Air France кацна аварийно на летището в Хамбург заради недостиг на гориво. Представител на авиопрево...

"Безопасността на нашите пътници и екипажи е приоритет за нас. Затова ние прекратихме полетите над територията на Ирак, като мярката е в сила от 25 юли", посочи пресслужбата на френската авиокомпания.

Срок на действие на тази мярка не се споменава. По съображения за безопасността на пътниците и екипажите миналата седмица Air France-KLM прекратиха полетите си до Израел.

Авиокомпанията Emirates на Обединените арабски емирства съобщи вчера, че след седмица до десет дни ще започне да заобикаля иракското въздушно пространство. То се намира на най-прекия път между Дубай и Европа, информира БТА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com