9 станаха жертвите на ударите по погрешка срещу "Лекари без граници"

5049
9 станаха жертвите на ударите по погрешка срещу "Лекари без граници"

На 9 души нарасна броят на загиналите при въздушните удари на болница на международната организация "Лекари без граници" в афганистанския град Кундуз, съобщава Reuters, позовавайки се на информация на организацията.

Досега се знаеше за трима загинали. Броят на ранените е 37 души, от които 19 са служители на организацията.

Талибаните засилват позиции в Кундуз, въпреки въздушните удари

Ден след като стратегическият северен афганистански град Кундуз падна под контрола на талибаните, нови подкрепления пристигат в града, ...

По-рано днес представителят на контингента НАТО в Афганистан полк Брайън Трибъс заяви, че близо до болницата е бил нанесен удар от военен самолет на САЩ.

Бомбардировката на болницата в Кундуз е продължала над 30 минути, след като военните на САЩ и Афганистан са били информирани за грешката, съобщиха още от "Лекари без граници".

От организацията съобщиха, че всички страни в конфликта преди няколко месеца са били уведомени за точните координати на обектите на организацията. 

Медицинската благотворителна организация "Лекари без граници" осъди "възможно най-остро" смъртоносните въздушни удари. Над 100 пациента са се намирали в болницата, заедно със свои роднини и медицински персонал. Засега няма информация за броя на жертвите сред тях.

"Лекари без граница": Светът губи битката с ебола

Светът губи битката срещу разпространението на епидемията от ебола в Западна Африка. За това предупреди председателят на "Лекари без гр...

Боевете около северния град продължават. Правителствени войски, подкрепени от американски въздушни сили, се опитват да изтласкат талибаните, които превзеха Кундуз преди 6 дни, припомня БНР. Въпреки твърденията на правителството, че си е върнало контрола над района, сраженията не са приключили, а талибански бойци се укриват по домовете на хората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com